Velkommen til sommeravslutning!

Velkommen til sommeravslutning!

11.05.22 08:23 av Ivar Barlindhaug

Senioruniversitetet i Lillestrøm inviterer sine medlemmer til sommeravslutning på Kultursenteret den 9. juni kl. 12.00. Det blir lunsjkonsert med Magnolia jazzband. Magnolia Jazzband feirer sitt 50-års jubileum i 2022. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i «kjerka», så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle beat” og sin varme sound. Grunn til å glede seg!

Les mer
Forberedelsene til høstens studiesirkel er i gang

Forberedelsene til høstens studiesirkel er i gang

11.06.21 12:14 av Ivar Barlindhaug

En gruppe på 4 personer er i gang med å planlegge den første studiesirkelen Energi – Klima og Miljø. Målsettingen er å sette sammen et program med et innhold og et opplegg som gir deltakerne en god generell forståelse av problemstillingen/ny faglig innsikt og at studieformen legger til rette for aktiv deltagelse og er sosialt utviklende gjennom gode diskusjoner. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert som opplegget tar form. Kontaktpersoner: Harald Johansen og Ivar Barlindhaug

Les mer
Vårens program

Vårens program

07.01.22 09:56 av Ivar Barlindhaug

Vi ønsker alle våre medlemmer et riktig godt vårsemester! FHI melder i dag at samfunnet i løpet av kort tid kan gå tilbake til en normal hverdag uten særlige smitteverntiltak, Vi gleder oss derfor ekstra til mange spennende foredrag, kultur-/og reiseopplevelser sammen med dere i 2022! Les mer for komplett program.

Les mer
Se presentasjonen om "Ny arvelov"

Se presentasjonen om "Ny arvelov"

20.09.21 01:00 av Ivar Barlindhaug

Her finner dere presentasjonen fra medlemsmøtet den 14. september 2021 hvor advokat Camilla M. Abrahamsen og advokat Nina Oskarsson ga oss en innføring i hvilke endringer som følger av den nye arveloven – hva betyr det for blant annet pliktdelsarven til barna, arv til ektefelle og samboer, og hvem som kan sitte i uskifte. I tillegg finner du nyttig informasjon om hvem som bør skrive testament, hvem som burde endre sitt testament som en følge av den nye loven, i hvilken grad man kan testamentere bort hytta, begrense eller skjevfordele arven, samt kort om selve dødsboskiftet.

Les mer
Se videoopptak av foredraget om Velferdsteknologi

Se videoopptak av foredraget om Velferdsteknologi

10.03.21 11:17 av Ivar Barlindhaug

Se Tone Byes inspirerende foredrag om "Velferdsteknologi" som ble streamet direkte fra Lillestrøm Kultursenter den 9/3-21. Velferdsteknologi er en samlebetegnelse for teknologiske hjelpemidler som skal hjelpe folk i hverdagen, og omhandler den delen av hjelpemiddelfeltet som kommunen har ansvaret for. Bruk av velferdsteknologi gir trygghet og bedre kvalitet på tjenestene for brukere, pårørende og ansatte i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Les mer
Velferdsteknologi - produkter som gir trygghet

Velferdsteknologi - produkter som gir trygghet

11.03.21 13:41 av Ivar Barlindhaug

I foredraget «Velferdsteknologi» ved Tone Bye, Pensjonistforbundet i regi av Senioruniversitetet i Lillestrøm den 9. mars 2021, ble det nevnt flere tekniske produkter som bidrar til at eldre kan holde seg aktiv, fri og TRYGG. («Frihet til å være trygg, trygghet til å være fri») Undersøkelser viser at svært få eldre vet om/har tilgang til informasjon om hvilke muligheter som finnes på markedet. Trykk les mer.

Les mer
Når møteplassen blir digital

Når møteplassen blir digital

20.03.20 00:00 av Ivar Barlindhaug

Senioruniversitetet i Lillestrøm er for mange et samlingssted for utveksling og påfyll av kunnskap. Men også en møteplass som bidrar til kontakt mellom gamle kjente og nye, snart kjente, medlemmer. Det føles derfor ekstra leit i disse dager at restriksjonene som korona viruset har påført vårt samfunn, nettopp hindrer dette – kontakten medlemmene imellom.

Les mer