Vandring blant eldre arkitektur i Lillestrøm by

Vandring blant eldre arkitektur i Lillestrøm by

30.09.22 22:30 av Unni Lundby Fossen

Vi ønsker velkommen til vandring i kulturkvartalet og området rundt, med kulturvernminnekonsulent Ole Jakob Holt. Han er i tillegg økobonde, styremedlem i fortidsminneforeningen og rådgiver for Akershus bygningsvernsenter. Ole Jakob vil holde et foredrag om moter og teknologiske endringer i byggeskikken på 18- og 1900-tallet. Kaffe/te kan kjøpes. Deretter guider han oss på en vandring blant gamle, ærverdige bygninger i nærområdet, og vi får høre om eldre byggeskikk og lokalhistorie.

Les mer
Studiesirkelen Energi, klima & miljø starter 28/9

Studiesirkelen Energi, klima & miljø starter 28/9

11.06.21 12:14 av Ivar Barlindhaug

Dette er første fellesmøte i Studiesirkelen. Målsettingen med studiet er å gi deltakerne ny faglig innsikt og en god generell forståelse av problemstillingen. I tillegg legger vi opp til at studiesirkelen skal være et sted for gode diskusjoner og sosialt samvær. Møtene er lagt til onsdager 12.00 - 14.00. For påmelding, gå inn på SULs Facebook side under Arrangementer, eller ta kontakt med Harald Johansen eller Ivar Barlindhaug.

Les mer
Velkommen til høstprogrammet 2022

Velkommen til høstprogrammet 2022

25.07.22 01:00 av Ivar Barlindhaug

Selv om det fortsatt er mye igjen av sommeren, er det også grunn til å glede seg til høstens SUL-program som bl.a. inneholder 6 medlemsmøter m foredrag, hele 8 forelesninger i regi av HSV komiteen, oppstart av studiesirkelen Energi, Klima & Miljø, reisekomiteens tur til Helgelandskysten og 5 arrangementer i regi av Kunst- og Kulturkomiteen. Det første allerede den 24. august, der KK-komiteen i samarbeid med Museene i Akershus (MiA) inviterer til et besøk på Huseby gård og Skedsmo bygdemuseum på Skedsmokorset. Det vil bli sendt ut en egen invitasjon for påmelding. Under LES MER finner dere et komplett program for høsten samt detaljert oversikt over forelesningene i regi av HSV komiteen. Da sees vi!😃

Les mer
Se presentasjonen om "Ny arvelov"

Se presentasjonen om "Ny arvelov"

20.09.21 01:00 av Ivar Barlindhaug

Her finner dere presentasjonen fra medlemsmøtet den 14. september 2021 hvor advokat Camilla M. Abrahamsen og advokat Nina Oskarsson ga oss en innføring i hvilke endringer som følger av den nye arveloven – hva betyr det for blant annet pliktdelsarven til barna, arv til ektefelle og samboer, og hvem som kan sitte i uskifte. I tillegg finner du nyttig informasjon om hvem som bør skrive testament, hvem som burde endre sitt testament som en følge av den nye loven, i hvilken grad man kan testamentere bort hytta, begrense eller skjevfordele arven, samt kort om selve dødsboskiftet.

Les mer
Se videoopptak av foredraget om Velferdsteknologi

Se videoopptak av foredraget om Velferdsteknologi

10.03.21 11:17 av Ivar Barlindhaug

Se Tone Byes inspirerende foredrag om "Velferdsteknologi" som ble streamet direkte fra Lillestrøm Kultursenter den 9/3-21. Velferdsteknologi er en samlebetegnelse for teknologiske hjelpemidler som skal hjelpe folk i hverdagen, og omhandler den delen av hjelpemiddelfeltet som kommunen har ansvaret for. Bruk av velferdsteknologi gir trygghet og bedre kvalitet på tjenestene for brukere, pårørende og ansatte i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Les mer
Velferdsteknologi - produkter som gir trygghet

Velferdsteknologi - produkter som gir trygghet

11.03.21 13:41 av Ivar Barlindhaug

I foredraget «Velferdsteknologi» ved Tone Bye, Pensjonistforbundet i regi av Senioruniversitetet i Lillestrøm den 9. mars 2021, ble det nevnt flere tekniske produkter som bidrar til at eldre kan holde seg aktiv, fri og TRYGG. («Frihet til å være trygg, trygghet til å være fri») Undersøkelser viser at svært få eldre vet om/har tilgang til informasjon om hvilke muligheter som finnes på markedet. Trykk les mer.

Les mer